Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån (klikk her for å se flere lån) kan enkelt gi deg et ekstra dytt på rett spor. Enten om det gjelder et lite eller stort tilskudd. Det er store låneforskjeller mellom bankene, så det kan være smart å bruke litt ekstra tid på hva hver enkelt bank tilbyr. Vurder også formålet med lånet og hvordan du skal kunne tilbakebetale det. Ved å sette seg godt inn i hva det innebærer å ta opp et forbrukslån kan man spare en god del ved å velge rett bank.

Smålån versus større lån

Når bankene tilbyr å låne deg penger ligger det også et fortjeneste aspekt fra bankenes side. Smålån betraktes som et lite lån som skal kunne nedbetales innen kort tid. For da at bankene skal ha noen form for avanse, settes den nominelle renten høyere, kontra et lån av større kaliber som for eksempel et boliglån. Rentekostnaden per måned ligger et sted mellom 7,50 % og 20,00%. Hvilken rentesats som tilfaller deg avhenger av din forbindelse med banken, vurdering av tilbebetalingsevne og selve nedbetalingstiden. Større lån har lavere rente da nedbetalingstiden spenner seg over et lengre tidsrom og vil gi banken en fortjeneste i det lange løp.

I tillegg til renter kommer gebyrer

Ved hver termin tilkommer også et terminbeløp. Dette er de administrative kostnadene det koster å kunne tilby deg et forbrukslån. Denne avgiften er også variabel fra bank til bank. Videre tillegges det også et fakturagebyr per utskrevne regning. Dette gebyret fjernes av enkelte banker som også tilbyr en elektronisk løsning. Husk også at ved første faktura ligger også et etableringsgebyr. Dette er et engangstilfelle og de resterende fakturaene reduseres.