Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er egentlig akkurat det samme som andre typer lån, du låner en viss sum og du må betale tilbake i henhold til avtalt nedbetalingsplan. Uansett, det er likevel noen grunnleggende forskjeller! For det første så trenger du ikke å stille sikkerhet ved låneopptak, derfor kan pengene brukes til akkurat det du selv ønsker, og det er ingen som blander seg opp i dette. For det andre, så er rente vanligvis mye høyere enn ved annen finansiering, så en må derfor være forsiktig med å låne for mye, da er det nemlig lett å havne i en såkalt gjeldsfloke (du husker kanskje tv-programmet Luksusfella?).

Søknadsprosessen

Det er vanligvis lettere å få et forbrukslån enn et sikret lån, og søknadsprosessen foregår ofte på Internett. Det er egentlig bare å besøke lånegivers hjemmeside på nett, og der kan du fylle ut et søknadsskjema, deretter vil du få svar på din søknad, enten med en gang eller etter en individuell vurdering! Det er selvfølgelig også mulig å gå direkte til din daglige bank, men mange foretrekker å gjøre alt selv, og på Internett kan det være enklere å sammenligne ulike tilbud/betingelser!

Lånegivere

Som allerede nevnt over, så finnes det en rekke lånegivere på nett, og de mest populære er gjerne yA bank, GE Money Bank, Bank Norwegian, OPP Finans m.fl. Disse bankene kan ofte tilby svært gode betingelser på ditt forbrukslån, dette fordi de er spesialister på området, og det er noe de satser på! I tillegg finnes det også muligheter hos din faste bankforbindelse (som allerede nevnt), men søknadsprosessen er ofte tidkrevende, og betingelsene er ikke alltid konkurransedyktige!