Hvordan får man DNB forbrukslån?

DNB Bank som tidligere het Den norske Bank(DnB) er norges største konsern innen finans. DNB er faktisk nest størst i Norden etter Nordea som ligger på topp. Siden denne banken er størst så kan de gi tilbud til mange, men samtidig kan det være en del begrensninger i forhold individuelle behov og forutsetninger. Her skal vi se på hvordan du får forbrukslån fra DNB og om det er noe som lønner seg.

Hvilken långiver bør man velge?

En bank som DNB kan være lett å søke hos og det kan føles trygt med en bank man kjenner godt til, men som nevnt så kan de være strenger og ikke ha mulighet til å gi deg de beste betingelsene. Derfor bør man alltids se på hvilke alternativer som finnes der ute. I tillegg til at du kanskje ikke kan få innfridd lånet du ønsker, så kan det godt hende at du får dårlige betingelser dersom får lånet innfridd.

Det er vanskelig å si hvilken långiver som er best. For betingelsene man får kan variere ganske drastisk mellom disse långiverne, hvor hva du ønsker og hva dine forutsetninger er være med på å bestemme dette. Derfor er det lurt å sammenligne betingelsene man får. Siden det er ufattelig mange långivere der ute så er dette en jobb vi enkelt og kostnadsfritt kan gjøre for deg.

Hvordan får man de beste lånebetingelsene?

Når man først skal ta opp et lån eller allerede har lån så er det klart at man ikke ønsker å betale mer enn det man må. Og det er faktisk slik at det kan være veldig stor forskjell på hva man må betale. Skal man få de beste betingelsene så handler det også om mer enn bare hvilken långiver du får lån hos. Her er noen områder som kan være greit å være bevisst på.

Din kredittscore og dine forutsetninger

Det er vanlig at når man søker om lån at det blir gjort en kredittsjekk. Med en kredittsjekk vil långiver få en kredittscore som sier en del om hvor pålitelig du er og generelt hvor egnet du er til å håndtere ønsket lån. De ser de på faktorer som din inntekt, livssituasjon, betalingshistorikk og eksisterende gjeld. Det er også vanlig at det blir gjort en kredittsjekk når du kjøper noe på avbetaling eller bestiller abonnementer med etterbetaling som for eksempel strøm.

Se på de totale kostnadene

I tillegg til hvilken rentesats du får så bør du også se på hvilke gebyrer som følger med og hvor lang periode lånet skal betales over. I noen tilfeller vil man her se en betraktelig stor forskjell over hvor mye du egentlig betaler for lånet totalt. Når man tar med alle omkostningene i beregningen så kaller vi det for effektiv rente.

Hva slags lån man søker om

Som sagt bør man se på de totale omkostningene for lånet du ønsker. Her vil typen lån ha mye å si. Dersom man for eksempel ønsker smålån vil du betale en stor andel i gebyrer. Dersom du søker om hurtiglån så vil det kanskje bli høyere renter og igjen dersom man har lang nedbetalingsperiode så vil man ende med lån som koster deg mye. Vanlige boliglån er normalt de lånene som kan ha lavest renter, men dette er lån som har store begrensninger i forhold til inntekt og egenandel/sikkerhet.

Få tilbud fra så mange långivere som mulig

Dersom man ikke begrenser seg til kun et fåtall banker når man søker om lån og ser på betingelser vil man kunne åpne opp for ufattelig mange muligheter der ute. For med internett kan man enkelt få tilbud fra mange långivere med veldig liten innsats. Og med så mange långivere som konkurrerer mot hverandre vil man også kunne få mye bedre tilbud. Slike tilbud vil man ikke alltid kunne få fra de største bankene da de ikke alltid velger å være med på konkurransen.

Nedbetaling av gjeld kan være en effektiv form for sparing

Det er mange faktorer å forholde seg til og selv om man kanskje ikke betaler så mye i måneden så blir mange små summer fort til en stor. Derfor er det viktig at man prioriterer nedbetaling av gjeld i stedet for å bruke penger på ting du ikke trenger. Dersom du er flink til å betale ned gjeld kan dette også bidra til at du får bedre betingelser på nye lån. Som igjen betyr at du kan spare penger.

Du bør fortsatt spare noe dersom du har mulighet. Det vil kunne gi deg en buffer for vanskelige situasjoner og med sparing kan du også få en bedre kredittscore som vil gi deg bedre betingelser når du søker om lån. Er man under 34 år så kan sparing på BSU være en av de gunstigste formene for sparing, når man sparer opp til det årlig maksbeløpet. Du får da skattefradrag og gode renter.

Noen gode tips til hvordan spare penger:

Oppsummering DNB forbrukslån

Som norges største finanskonsern er det en bank vi alle kjenner godt til. Dette gjør at man naturlig føler seg tryggere med denne banken som en långiver. På grunn av størrelsen og at det er en konvensjonell bank i Norge vil det være en del begrensninger i forhold til hva slags lån de kan og vil innvilge til deg. Derfor er det en del fordeler dersom man i stedet velger å låne fra långivere på nett.