Slik kan du refinansiere forbrukslån

Å refinansiere forbrukslån kan være smart dersom du er interessert i å bedre sjansene dine for gunstigere renter, og mer oversikt over egen økonomi. Å refinansiere lån betyr å gjøre endringer på lånene du allerede har, ofte i form av å slå sammen flere små lån til et større lån.

Det er viktig å vite hva refinansiering er, og hvordan det fungerer, fordi det kan være til stor fordel for deg. Hvis du er interessert i refinansiering forbrukslån, og lurer på om det kan være en løsning for deg, så kan du fortsette å lese om det er.

Slik refinansierer du

Det er relativt enkelt å komme i gang med refinansiering prosessen, og det hele skjer i tre enkle steg.

Få oversikt over lånene dine

Først må du sette deg ned og sjekke ut hvilke aktive lån du har. Hvem låner du av, og hvor mye har du i forbruksgjeld på dette tidspunktet.

Undersøk tilbudene

Det er mange som tilbyr refinansiering av forbrukslån, og det er opp til deg å velge ut fra disse. Undersøk hvem som kan refinansiere lånene dine, og hvilke tilbud som finnes på markedet.

Send inn en søknad

Når du har kontroll på din egen lånesituasjon, og har funnet ut hvem du vil benytte deg av for refinansiering, så kan fylle ut en søknad og sende den inn til selskapet det gjelder.

Hvorfor refinansiere?

Det finnes flere gode grunner til å refinansiere, men det er særlig noen hovedgrunner som oftest blir dratt frem. For det første så kan refinansiering gi deg en bedre rentesituasjon. Dersom du får samlet flere små lån til et stort lån, så har du kun en betaling å bemanne, og dermed bare en rentesats å ta stilling til. Dette vil stort sett gjøre det utrolig mye mer oversiktlig for deg også. med mange små lån er det lett å miste kontroll over terminbeløp og netbetaligns tid, og det kan rett og slett bli vanskelig å vite hva som skal prioriteres. For bedre kontroll over din personlige økonomi, kan du vurdere refinansiering som en mulig løsning.

Ettersom du kan spare penger på å refinansiere, ved å kun ha et lån og en bedre rente å bemanne, så har du også mulighet til å spare penger på betalingene, som du kan bruke til å betale ned gjelden din fortere. De som har et lån de betaler ned på vet at det er ønskelig å bli ferdig med det så fort som mulig, ettersom høye renter og en lengre nedbetalingsperiode er med på å øke prisen på lånet ditt.

Fordeler og ulemper med forbrukslån

Forbrukslån er svært populære, og det er mange som søker om de som en måte å kunne betale for ting i hverdagen man ikke har råd til akkurat nå. Dette kan for eksempel være opplevelser og ferier, oppussing eller andre utgifter. En av fordelene med et forbrukslån er at du vet at du har muligheten til å dekke en utgift dersom noe uforventet plutselig skjer. Likevel er det viktig at du er klar over hva et forbrukslån innebærer. Disse kommer ofte med høye renter, ettersom de er usikrede lån. Dette betyr at du ikke trenger å stille personlige eiendeler til pant i banken, men også at du er mindre trygg for långiveren.

Når man har forbrukslån er det dermed utrolig viktig å sette opp en god nedbetalingsplan som passer med din private økonomi, og som er realistisk for deg. Det er også viktig at du sammenligner forskjellige forbrukslån slik at du finner det som passer best til deg, og at du kjenner til refinansiering som en mulig måte å optimalisere låne situasjonen din på.