Kan du få forbrukslån uten sikkerhet?

Om man trenger litt ekstra penger kan forbrukslån være løsningen. Når man søker om lån i en konvensjonell bank så kan det hende det er behov for sikkerhet, men dette er heldigvis ikke alltid nødvendig når man søker om lån på nett. På denne siden skal vi se på hva sikkerhet vil si og hvordan du kan slippe dette.

Hva menes med å låne med sikkerhet?

Hva det betyr å ha sikkerhet i et lån ligger litt i ordet. Det vil si at långiver ønsker en form for garanti for at de får sine penger tilbake. Med andre ord at dersom du ikke klarer å betale ned ditt lån så kan de hente tilsvarende verdier fra noe annet. Eksempler på dette er at man bruker eiendeler eller eiendom som sikkerhet. Dette kalles som regel for pant.

Det er mest vanlig at man låner med sikkerhet dersom man tar opp et boliglån. Hvor man for eksempel stiller med 15% egenandel på kjøpesummen. Det er også mer naturlig siden et boliglån gjerne er på mye større summer enn et forbrukslån. Derfor er det da mulig å få forbrukslån uten sikkerhet. Siden risikoen for långiver ikke er like stor i forhold til fortjeneste.

Det er en viss risiko når du har for mye gjeld, som vist i denne videoen:

Hvordan får man forbrukslån uten sikkerhet?

Det er ikke slik at alle har mulighet til eller interesse av å bruke sine eiendeler som sikkerhet. Da vil det å låne uten sikkerhet være det beste alternativet. Den desidert enkleste måten man kan få lån uten sikkerhet på er på nett. På nett kan man søke om lån fra en rekke långivere slik at man kan få mye bedre muligheter til å få innvilget akkurat det lånet du ønsker og trenger.

Med så utrolig mange aktører som finnes der ute om dagen så kan det selvfølgelig bli krevende å gå gjennom alle disse for å få de beste betingelsene. Heldigvis er dette noe vi kan hjelpe deg med. Hvor vi sammenligner betingelsene fra en rekke av disse långiverne, slik at du får de beste betingelsene uten mye innsats. For du vil jo ikke betale mer enn det du må!

Hallgeir fra Luksusfellen kommer med noen gode råd:

Eksempler på forbrukslån uten sikkerhet

Årsaken til at man søker om forbrukslån kan være utallige da vi alle har forskjellige behov. Når du søker om lån på nett så trenger man ikke nødvendigvis å spesifisere en konkret årsak til hvorfor man søker, men du vil her få eksempler på forskjellige forbrukslån som du kan søke om uten sikkerhet.

Depositumslån

Når man leier bolig er det veldig vanlig at man trenger et depositum. Dette er gjerne beløp som er på to til fem ganger månedlig leie. Slik beløp er det ikke alle som har disponibelt til en hver tid og det kan hende man ikke har fått frigjort depositum fra en tidligere bolig. Med et depositumslån slipper du stresset med dette og kan få boligen du ønsker uten problemer.

Minilån/smålån

Innimellom trenger man kanskje bare et mindre beløp for et kjøp eller man har fått en ekstra regning som må betales. Med minilån kan man få summer som 5-10.000 kr på dagen og uten sikkerhet. Dette er lån som man gjerne har kort avbetalingstid og høyere renter.

Caravanlån

Skal man kjøpe fritidskjøretøy som bobil, campingvogn eller ATV så kan man ta egne lån for dette i form av caravanlån. Med et slikt lån kan du få oppfylt dine drømmer for ferie og fritid veldig lett. Skal man ta større lån som dette vil man muligens måtte ha sikkerhet.

Kredittkort

Kredittkort er jo også en form for lån som du kan gjøre uten sikkerhet. Hvor mye man låner har man da mer fleksibilitet i og man kan også få låne større beløp dersom man har høy grense. Med kredittkort har du lett disponibel frihet som ikke trenger koste deg mye.

Kjøp på nedbetaling

Når man kjøper noe som man betaler på etterskudd så låner man i praksis den summen som kjøpet koster. Og du betaler normalt dette som et helt vanlig lån med avdrag og renter.

En grei video som viser hvordan du kjøper og selger trygt:

Hvilke renter kan man forvente på slike lån?

Hvor mye et lån faktisk vil koste deg kan variere ganske drastisk. Derfor er det vanskelig å si på forhånd hvor mye disse rentene vil bli. Dette blir gjerne bestemt i forhold til faktorer som disse:

  • Lånesum
  • Type lån
  • Hvilken långiver
  • Nedbetalingstid
  • Din kredittscore

Det er også viktig at du ikke kun ser på hvilken rentesats du får som oppgis i prosent. Du bør alltid se på de totale kostnadene for lånet. I tillegg til renter så kommer det gjerne forskjellige gebyrer. Og med lang nedbetalingstid så vil også betale mye i renter totalt.

Det lønner seg nesten alltid å prioritere nedbetaling av lån

Har man lån med renter, spesielt med høyere renter og månedlige gebyrer så vil det som regel lønne seg å betale ned gjeld før man bruker penger på ting du ikke er avhengig av. Siden du sjeldent vil få tilsvarende avkastning på sparekonto eller lavrisiko investeringer enn det man vil betale i renter og omkostninger, vil normalt nedbetaling av lån være en av de beste formene for sparing.

Merk at man får noe avdrag på skatten for lån. Derfor vil det i noen tilfeller lønne seg å ha noe gjeld til enhver tid. Men da bør dette være gjeld med lave renter og omkostninger. Det vil være spesielt lønnsomt dersom lånebeløpet går til formål som samtidig skaper verdi. Eksempler på dette kan være ved oppussing. Hvor man gjerne øker verdien på bolig. Det er også tilfeller ved oppussing der man sparer seg for fremtidige utgifter der det er byggmaterialer under forfall.

nedbetaling forbrukslån
Lånet skal alltid betales tilbake. Ikke lån mer enn du har råd til!

Oppsummering om forbrukslån uten sikkerhet

Det er ganske enkelt å få forbrukslån uten sikkerhet i dag. Spesielt dersom du søker om forbrukslån fra långivere på nett. Her vil du også kunne sammenligne en rekke långivere for å få de beste betingelsene. Dette er en jobb vi kan hjelpe deg med.