Slik kan du få forbrukslån på dagen

Livet er som et berg og dalbane. Man har gjerne gode tider, men innimellom kniper det. Da er det greit å kunne få litt hjelp til å håndtere sine problemer eller om man bare har et kjøp som haster. Dette er noe et lån kan gjøre enklere for deg. Og noen ganger kan behovet være akutt, og du vil ønske et forbrukslån på dagen. I denne artikkelen vil vi forklare deg hvordan du enkelt kan få et forbrukslån på dagen og annen nyttig informasjon.

Å få låne penger kan være mye lettere enn du tror

Før var man avhengig av konvensjonelle banker eller familie for å kunne låne penger. Det er ikke alle som har familie med penger disponibelt og det kan samtidig skape unødvendige konflikter. Mens banker kan ha en del begrensninger i forhold til hva de er villige til å innfri og hvilke betingelser du kan få.

I dag har det heldigvis blitt mye lettere å få innvilget lån og dette er på grunn av internett. Nå kan man gjennom långivere på nett få forskjellige lån innfridd på dagen. Det eneste man må være bevisst på da er at betingelsene man får ikke nødvendigvis er de gunstigste. Men om man sitter i en knipe som kan koste deg mer penger eller behovet er akutt, så er det et godt alternativ.

Hva slags typer forbrukslån kan man få?

Lån kommer i alle slags typer og bestemmes gjerne av hensikten med lånet. Forbrukslån er som regel mindre til middels størrelse lån hvor man normalt ikke trenger sikkerhet. Her har du eksempler på slike lån:

  • Kredittkort: Kort hvor man betaler med penger som man låner. Eksempler på dette er Mastercard og American Express.
  • Minilån: Lån med mindre summer som 5.000 til 10.000 kr som ofte har kort nedbetalingsperiode. Slike lån er noen av de enkleste å få innvilget på dagen.
  • Hyttelån: Lån til fritidsbolig. Lån som man kan få for å dekke hele eller deler av summen for kjøp av fritidsbolig. Hva som defineres som fritidsbolig eller hytte varierer, men det er som regel snakk om boliger som man ikke bor i fast og brukes hovedsakelig kun når man har fritid.
  • Caravanlån: Lån til fritidskjøretøy som bobil, campingvogn og ATV.
  • Depositumslån: Lån til depositum er et godt alternativ dersom man ikke har penger disponibelt til et depositum. Når et slikt lån er nedbetalt kan man også se på dette som sparing da man normalt vil få depositumet tilbake.
  • Hurtiglån: Lån som innfris raskt. Dette er en form for forbrukslån på dagen.
  • Kjøp på avbetaling: Dette er også en form for lån, hvor man faktisk låner den summen som det man kjøper koster.

Generelt går disse under samme betegnelse hos långivere og betingelsene kan variere litt etter hva man ønsker, og hvilke forutsetninger man har.

Lønner det seg med forbrukslån?

Sitter man i en vanskelig situasjon hvor man kan ende opp med å tape penger fordi man ikke har penger tilgjengelig så kan det lønne seg. Eksempler på dette er om man ikke har penger til regninger med høye gebyrer eller dersom man har behov for å pusse opp der det er mulighet for videre skader. I tillegg vil du kunne få mer frihet hvis du ikke har muligheten til å spare. For eksempel til å kjøpe ting som gjør ditt liv lettere eller bedre.

Så lenge man gjør en godt reflektert avgjørelse og at man kun tar lån man er i stand til å betale så unngår man at det blir en større økonomisk byrde. I hovedsak vil betingelsene man får på lånet være en av de viktigste faktorene.

Litt om renter forbrukslån:

Slik får du de beste betingelsene på dine lån

Når du søker om et lån, vil det normalt bli gjort en kredittsjekk. Dette er noe konvensjonelle banker er lovpålagt, men det er ikke de samme reglene for långivere på nett. Gjennom en kredittsjekk får du en kredittscore som sier noe til långiveren om hvor pålitelig du er som låntaker. Derfor vil dette være med på å bestemme om du får lån og eventuelt hvilke betingelser du vil få.

Du vil faktisk kunne få en forskjell på over 10% i rente mellom en med lav kredittscore og en med høy kredittscore. Kredittscoren blir som regel gitt i et tall som 1-5, 1-100 eller 1-1000, hvor jo høyere score du har jo bedre. Hvordan långivere håndtere dette vil variere så du vil derfor kunne få ganske forskjellige betingelser i forhold til hvilken långiver du søker hos. Dette er noe vi kan hjelpe deg med, ved å sammenligne disse betingelsene fra en rekke långivere.

Det skal ikke så mye til for å forbedre din kredittscore

Som sagt vil normalt en kredittscore være en avgjørende faktor for om du får lån og hvilke renter du får. Derfor er dette noe du bør forbedre så mye som du kan. Her får du en liste over noen hovedområder som bestemmer din kredittscore og hva du kan gjøre for å forbedre den.

Din personlige økonomi

Når det gjøres en kredittsjekk, ser de normalt på din inntekt fra skatteopplysningene fra de 3 siste årene. Her ser de på hvor mye du tjener og hvor stabil din inntekt er. Dette er noe av det mest avgjørende, da det vil diktere din evne til å bemanne lånet. Derfor bør du øke din inntekt der det er mulig og holde den stabil. I tillegg vil de se på oppsparte midler og andre verdier, så sparing er noe alle bør drive med.

Inkasso og betalingsanmerkninger

Har man inkassosaker eller betalingsanmerkninger så vil det påvirke din kredittscore ganske drastisk. Noen långivere vil derfor ikke gi deg lån dersom du har dette og resterende långivere vil normalt gi deg høye renter. Men dersom du betaler ned det du skylder i sin helhet vil anmerkningene forsvinne.

Eksisterende gjeld

Har man mye eksisterende gjeld så vil det påvirke din score negativt. Spesielt flere smålån og lån med høye renter. Derfor er det lurt å betale ned ugunstige lån og samle lån under ett med gjerne bedre renter. Det kan være lønnsomt å vurdere refinansiering.

Din livssituasjon

Din bosituasjon, som hvor ofte du flytter, din sivilstatus og om du har stabile arbeidsforhold kan også være med på å bestemme din kredittscore. Så derfor bør du være bevisst på disse faktorene dersom du skal søke lån i fremtiden.

Sparing

Dersom du sparer viser det at du har god kontroll på din økonomi og at man har et overskudd etter alle utgifter. Med sparing kan du også spare opp til egenandel og ha sikkerhet for større lån. Samtidig kan du med sparing gi deg selv en buffer som fører til at du ikke er avhengig av å måtte låne om du ender i en uforutsett økonomisk situasjon.

Sjekk denne videon for noen tips og råd:

Oppsummering om forbrukslån på dagen

Trenger man penger akutt så er det mulig med långivere på nett å få forbrukslån på dagen. For å finne de rette betingelsene kan vi sammenligne disse blant en rekke långivere. Dersom man tar et forbrukslån på dagen kan man forvente at det vil være noe høyere renter, men det kan være et godt alternativ for å komme seg ut av en vanskelig situasjon.