Billån
Billån

Er du på utkikk etter en ny bil? Da trenger du sikkert finansiering, eller nærmere bestemt, et billån. Heldigvis lever vi nå i år 2013, så du trenger faktisk ikke å gå i banken for å søke om lån til bil, dette kan du nå gjøre på Internett (les mer om hvordan du søker billån på nett). På den måten sparer du både tid og penger!

Hva kreves for å få billån?

For at du skal ha mulighet for å få innvilget en søknad om billån, så er det noen kriterier som må oppfylles. Du må selvfølgelig oppgi riktige og utfyllende opplysninger, både om deg selv og om bilen du skal kjøpe. På den måten kan banken/finansieringsselskapet finne ut om du har økonomi til å håndtere billånet, samt om det er verdt å ta pant i bilen (noe som ofte gjøres, og da må du betale tinglysningsgebyr). De kan også finne ut om bilen har heftelser e.l., dette er forresten noe du også bør sjekke på forhånd! Hvis din søknad om billån blir avslått, så kan du vurdere et forbrukslån (sammenlign slike lån ved å klikke her) istedenfor, ihvertfall hvis det er en “billig” bil (under kr 50 000?).

Hvem tilbyr billån?

Du kan få billån på nett hos en rekke aktører, både gjennom nettsidene til din egen bank (sannsynligvis), og andre banker, samt bankuavhengige finansieringsselskaper (f.eks. Finansa). Ved å sammenligne betingelsene fra de ulike aktørene, så kan du enkelt finne det billigste billånet. Bruk litt tid på dette, det er nemlig tusenvis av kroner å spare på å velge “riktig” lån når du skal kjøpe bil.