Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du har flere forbrukslån eller gammel kredittkortgjeld som du ikke blir kvitt, kan det lønne seg å refinansiere lånene. Det vil naturligvis ikke gjøre at lånesummen blir noe mindre, men over tid vil du kunne spare penger på mindre rente- og gebyrkostnader.

Derfor sparer du penger

Hvis du betaler renter og gebyrer på to gamle forbrukslån og ett kredittkort, blir det fort en del hundrelapper igjennom året. Ved å refinansiere lånet tar du opp et helt nytt lån med langt bedre rente, slik at kostnadene per måned blir mindre. De blir også automatisk mindre da gebyrene blir redusert nå som du har slettet den gamle gjelden og har kun ett lån og forholde deg til.

Hvordan gjør man det?

Det er ikke alltid bare-bare å få innvilget en søknad dersom man allerede har en del uoppgjort gjeld. Derfor anbefaler vi å søke hos en bank som spesialiserer seg på refinansiering, for da er sjansen større for at de vil hjelpe deg. Det kan også være verdt å slenge inn søknaden sin hos en nettside som Direkte24, for de jobber tett opp mot tre ulike banker.

Det betyr at du kan levere én søknad og motta et lånetilbud fra både Bank Norwegian, DNB og Collector AB, så kan du selv velge ut det tilbudet du synes høres best ut – eller prise deg lykkelig for at en av bankene vil hjelpe deg med refinansieringen.