Forbrukslån
Forbrukslån

Kanskje har noen deler av huset begynt å kjenne på årene, eller så ønsker man rett og slett en oppfrisking. Uansett hvorfor du ønsker å pusse opp, så kan det ordne seg med et forbrukslån (klikk her for å sammenligne slike lån) dersom man ikke har satt av penger til dette eller tid/mulighet til å spare.

Før du tar opp et forbrukslån…

… må du sjekke muligheten for at oppussingen kan tas på ditt boliglån. Hvis det er lenge siden dere kjøpte huset kan det ha steget i verdi, slik at boliglånet ikke lengre utgjør så mange prosent av lånesummen. På denne måten vil det være mulig å utvide boliglånet, og samtidig få gunstigere betingelser, slik at du neppe vil merke noen forskjellig når du betaler den faste summen i måneden.

Dersom dette ikke er mulig er det naturligvis mulig å ta opp et forbrukslån for å pusse opp. Da anbefaler vi å se etter et lån som har så lav rente som mulig, som lånet fra yA Bank, som er rett over 16% inkludert gebyrene du betaler. Dette er fordi et lån til oppussing ofte må betales ned over flere år, slik at det til slutt kan bli store kostnader til renter og gebyrer.

Et alternativ er lånet fra Online24, som lar deg kun betale renter på pengene du bruker, noe som kanskje er svært gunstig da man ikke vet nøyaktig hvor mye oppussingen vil koste.