Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån kan som sagt brukes på hva du selv vil. Ingen av bankene vil stille krav til at du må opplyse om hva pengene skal gå til. Skal man ta opp et forbrukslån er det viktig å sjekke de ulike bankene først. Rentene kan variere mye fra bank til bank og deres gjennomsnittsrente kan variere med mer enn 5%.

Prisen på et forbrukslån

Et forbrukslån vil variere i kostnader fra kunde til kunde, og fra bank til bank. Betingelsene søkeren får fastsettes nemlig individuelt, og de med best kredittscore får bedre renter (sjekk DinSide for mer informasjon). Det kan lønne seg å bruke en finansagent når man skal lete etter det beste lånet. Da sender man inn en enkel søknad som blir sendt videre til en rekke forskjellige banker. Du vil oppleve at den nominelle renten vil være lavere jo høyere lån du søker. Renten blir bestemt når det blir foretatt en kredittsjekk, renten kan da bli både høyere eller lavere enn bankens gjennomsnittsrente. Søker du sammen med ektefelle eller samboer vil du også få en bedre rente enn om du søker alene.

Effektiv rente er det du må se på

Alle banker har som regel en lånekalkulator på deres nettsider (f.eks. DNB sin). Det er viktig å da huske at banken opererer med en gjennomsnittsrente. Så selv om du får opp en sum på hva det vil koste deg i måneden å betale ned lånet, er det ikke sikkert dette blir det samme for deg. Hvilen rente du ender opp med vet du altså ikke før du sender inn en uforpliktende søknad. Søker du på nettet kan du også finne en nedbetalingskalkulator. Her er faktorer som gebyrer, renter og nedbetalingstid tatt hensyn til. Gjennom denne kan det være mulig å finne en mer korrekt pris hos de forskjellige bankene. Den effektive renten du får oppgitt i lånetilbudet, er renten du må ta utgangspunkt i når du sammenligner tilbud fra flere banker.