Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes en rekke aktører på det norske markedet for usikrede lån, såkalte forbrukslån, noen lånegivere tilbyr bedre betingelser enn andre, det er derfor viktig å velge det lånet som gir deg minst mulig etableringsgebyr, termingebyr og nominell rente. Samlet kalles dette for den effektive renten, det er denne renten du burde se etter når du sammenligner ulike lån.

Pengene kan bli raskt utbetalt

Det er ingen hemmelighet at forbrukslån er en type lån som relativt dyre, men ikke alle vet hvorfor renten er skyhøy, dette skyldes nemlig at slike lån er uten sikkerhet. Pengene kan derfor brukes på alt fra ny motorsykkel til nye møbler, kun du og din egen fantasi setter begrensningene. Det at lånet er uten sikkerhet er noe som har gjort denne låneformen svært populær de seneste årene. Når pant i eiendom eller i andre eiendeler unngås, slipper en også tinglysningsgebyr og det som følger med, søknadsprosessen blir da enkel, samt at pengene kan utbetales svært raskt, gjerne iløpet av få dager!

Hvilket forbrukslån skal du velge?

Hvis du har kikket litt på markedet for forbrukslån, da har du kanskje funnet et lån som passer deg og din økonomi, men er du ennå ikke helt sikker på hvilket du skal velge? I såfall, de mest kjente og populære tilbydere av forbrukslån i Norge er blant annet disse bankene; GE Money Bank, yA Bank, OPP Finans (en del av Gjensidige Bank), Bank Norwegian og Santander.

Spar tusenvis av kroner på å velge riktig lån

Selvfølgelig, det er også mulighet for å få et forbrukslån gjennom din vanlige bank, men det er faktisk ikke sikkert at du får bedre betingelser der, det motsatte er nok heller tilfelle! Uansett, sjekk litt rundt før du tar en avgjørelse, det er tusenvis av kroner å spare hvis du velger riktig lån, kontra det å ta opp et lån med dårlige betingelser.