Forbrukslån
Forbrukslån

Før i tiden måtte man ta turen til den lokale sparebanken når man skulle låne penger, enten det var snakk om kredittkort, forbrukslån eller boliglån. Nå kan man gjøre det hele via nettet, og det er langt fra sikkert at det er en tradisjonell bank du møter på når du legger inn lånesøknaden.

Fra flyselskap til bank

Et godt eksempel på dette er Bank Norwegian, som ble startet opp i etterkant av suksessen til flyselskapet med samme navn. Det var i 2007, og siden den gang har banken opparbeidet seg en massiv kundemasse i Norge, med flere hundre tusen kunder innenfor forbrukslån, refinansiering og kredittkort.

De seneste tallene fra Bank Norwegian viser at det er mye penger også i bankbransjen, og ikke bare i fly. Bjørn Kjos sitt selskap økte kundemassen med hele 39 000 kunder i andre kvartal 2014 – altså i løpet av tre måneder.

Fra nettbutikk til bank

Et annet godt eksempel på en bedrift som starter opp bank, er nylanserte Komplett Bank. Den ble lansert så sent som i 2014, og er en del av den gigantiske Komplett-gruppen, som blant annet er kjent for nettbutikken Komplett.no.

I 2013 hadde dette konsernet en samlet omsetning på 5,2 milliarder kroner, så de skulle ha rikelig med penger å tilby via forbrukslån når de nå har startet bank. Og dermed vil de nok tjene enda fetere.