Forbrukslån
Forbrukslån

I Norge finnes det et stort antall selskaper som tilbyr forbrukslån med gode vilkår. Blant disse er det noen selskaper som tilbyr svært lave nominelle renter. I skrivende stund kan man for eksempel skaffe et lån hos OPP Finans med 7,5% nominell rente, mens Santander Consumer Bank kan tilby lån med 7,9% i nominell rente. Dette er svært gode betingelser og viser at det er god konkurranse i markedet. Denne lave renta krever at man har god kredittscore.

Husk å regne med den effektive renten

I det du låner penger er det viktig at du husker å inkludere alle kostnadene som følger med lånet. Den nominelle renten er långiverens beste pris for å låne ut penger (avhenger av kredittvurderingen), mens det følger med andre kostnader. OPP Finans vil for eksempel kreve kr 950 i etableringsgebyr og dette dekker kostnadene deres til administrasjon og behandling av lånet. Låner du for eksempel kr 50 000 med en nominell rente på 8% vil dette medføre kr 4 000 i rentekostnader. Etableringsgebyret vil medføre en ekstrakostnad på 1,7% og kommer i tillegg til andre kostnader.

Slik finner man det billigste forbrukslånet

De forskjellige långiverne i Norge har forskjellige vilkår for hvem som får lån og hvor mye de må betale. I det prisen kalkuleres vil banken først av alt se på hvor mye du har i inntekt per måned. Dette er en måte å kalkulere risiko, da de med høyere inntekt vil være i bedre stand til å betale tilbake lånet sitt skulle uforutsette problemer oppstå. Vilkårene i forbrukslånene er i konstant endring og som med andre bedrifter konkurrerer långiverne seg i mellom om å tilby best mulig priser. For å finne Norges beste forbrukslån kan det være lurt å bruke en sammenligningstjeneste på nettet, eller rett og slett sammenligne flere tilbud (søknadene er uforpliktende).