Forbrukslån
Forbrukslån

Den største fella mange går i når man tar opp et forbrukslån, er at man tar bankens betingelser for god fisk. De vil naturligvis påstå at dette er en bra rente, men det vet du nødvendigvis ikke før du har sammenlignet hva andre banker kan tilby deg.

Sammenlign i etterkant også

De fleste som skal søke forbrukslån har fått med seg at det kan være lurt å sammenligne de ulike lånetilbyderne i forkant av lånet. Men markedet kan forandre seg, og det kan dukke opp bedre tilbud etter hvert. Derfor bør man sjekke lånet sitt minst årlig, og se om det er noen andre banker som kan tilby deg en bedre rente enn hva du har i dag (se de beste forbrukslånene i år 2014 på denne siden).

Se for eksempel for deg at du har fått en rente på 17,56% av banken din, og er fornøyd med det. Derimot kan kanskje nabobanken tilby deg å refinansiere til et nytt forbrukslån, med en effektiv rente på 15,00%. Da takker du jo ja!

Hvordan gjør man det?

Det som da skjer, er at den nye banken din gir deg et nytt lån på den utestående summen. Du bruker lånet på å betale ned det gamle forbrukslånet, og får dermed slettet det. Med andre ord blir du ikke gjeldfri av å refinansiere, men fra og med nå betaler du 2% mindre i rentekostnader hver måned. De kan du heller bruke på avdragene!