Forbrukslån
Forbrukslån

Det er de færreste som går gjennom livet uten å ta opp gjeld. Spesielt når vi skal kjøpe bolig, bil eller gjøre større utbedringer på boligen så er det ofte nødvendig å få økonomisk hjelp fra banker og finansieringsselskaper. Det er heller ikke noe galt med gjeld, så lenge det er mulig å betale den tilbake og du ikke betaler for høye renter. Det som fort blir et problem er når vi pådrar oss en del smålån eller kredittkortgjeld med en høy rente. Dette blir dyr gjeld og den kan være vanskelig å betale ned på i et litt stramt budsjett.

Finn et rimeligere alternativ

Nettopp de små forbrukslånene med høy rente eller kredittkortene som har blitt brukt litt vel mye, er gjerne en årsak til at det blir tungt økonomisk. Da er løsningen enkel. Finn et rimeligere alternativ som sikrer at du betaler mindre i gebyrer og renter. Ved å refinansiere dyr gjeld med et rimeligere forbrukslån vil du spare mye penger i året og det blir lettere å bli kvitt gjelden din.

Kredittkortgjeld er ofte den største «synderen» og her betaler du gjerne mellom 25-30 % i rente på det som er utestående på kortet. Ved å søke etter et forbrukslån med en lavere rente vil du få en lavere månedlig ytelse. Samler du den dyre gjelden i et forbrukslån til en rente på f.eks. 15 %, så er det snakk om en rente som er 10 % lavere. Med kr 100 000 i gjeld, så blir det en rentebesparelse på kr 10 000 i året.

Få flere tilbud

Du finner mange banker som tilbyr forbrukslån på opp mot en halv million kroner. Et slikt lån kan du bruke til å refinansiere gjelden din og få bedre rom i budsjettet ditt. Men før du eventuelt signerer på et lån så bør du få tilsendt flere tilbud. Det er stor forskjell på renten hos de ulike bankene og du ønsker selvsagt en så lav rente som mulig.

Den enkleste måten å skaffe seg flere tilbud på er å bruke en låneformidler. Her sender du inn en søknad om lån på det beløpet du trenger til refinansiering og så vil de videresende denne til en rekke ulike banker som de samarbeider med. Hver bank vil så gå gjennom søknaden og sende deg et tilbud om lån, såfremt de mener de kan innvilge ett. På den måten vil du få flere tilbud som du kan sammenligne og ut fra det velge det rimeligste.