Forbrukslån
Forbrukslån

Det er rimelig enkelt å få forbrukslån i dag. Søknadsprosessen er lett og du kan også sende søknad flere steder på en gang. Mange utlånere låner også ut penger via SMS-søknader. Et lån kan søkes med eller uten sikkerhet, og med eller uten kredittsjekk. Dette er noe du avgjør selv utfra behov og ønsker. Det en skal være oppmerksom på er at lån uten sikkerhet og uten kredittsjekk har høyere rentesats. Vet du egentlig hva en kredittsjekk er?

Kredittsjekk når du søker forbrukslån.

Søknaden er sendt og du venter på svaret om du får et forbrukslån. Det er i denne ventetiden at låntilbyder kredittsjekker deg, om du har søkt lån med kredittsjekk. Dette vil si at de sjekker din privatøkonomi, og vurderer om du er en risikokunde eller ikke. Er man over 18 år er finnes disse opplysningene i et felles register. Sjekken består i å undersøke om du har lån fra tidligere. Finnes det aktive betalingsanmerkninger i ditt navn, og i tillegg blir det en kaller kredittscore sjekket.

Kredittscore

I Norge har vi et omfattende økonomisk system, også for hver enkeltes privatøkonomi. Vi finnes alle i et register hvor skatteopplysninger, opplysninger om lån og mer er registrert. Utfra tallene i dette registret lages det en kredittscore. Faktorer som bakes inn i dette tallet er ting som om du har fast inntekt og om den er stabil, ofte overtrekk på bankkonto, samt oversikt over om en er gjenganger for å betale regninger sent. Alle disse faktorene legges inn i et program. Tallene dine blir så sammenlignet statistisk med andre folks tall for å vurdere risikoen ved å gi deg lån. Denne sammenligningen gir svar på om du regnes som kredittverdig.