Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er et usikret lån (dvs. at du ikke stiller pant for lånebeløpet). Pengene bruker du til det du selv vil, og banken stiller ingen betingelser for bruken. Den eneste betingelsen fra banken er at du betaler inn på lånet når du skal, og innen avtalt tid.

Forbrukslån til bilkjøp

Du kan helt klart bruke et forbrukslån til å kjøpe deg en bil. Dette har også i det siste blitt en populær løsning for mange. Helt hvorfor er usikkert, men kan ha å gjøre med spørsmålet om pant i bilen. Et ordinært billån får man kun ved pant i bilen, eller annet. Forbrukslån krever ikke pant for lånesummen. Enkelte banker tilbyr nå faktisk forbrukslån (under annet navn) til bil, men også disse krever pant. Santander Consumer Bank er en av disse, men da altså med pant i bilen. Dermed blir et vanlig usikret lån løsningen for de som ikke vil stille bilen i pant, eller hvor bilens verdi er lav (og dermed ikke har verdi som pant).

Tenk over før du søker

Velger du å benytte et forbrukslån til bilkjøp, er det viktig at du tenker over enkelte ting i forkant. Et usikret lån er dyrere enn et ordinært billån, og vil dermed gi deg mer utgifter. Samtidig er bilhold kostbart, og det kreves penger også til vedlikehold. Er det slik at økonomien din i utgangspunktet er god, da er nok ikke dette noe problem. Har du derimot en anstrengt økonomi i utgangspunktet bør du tenke deg om to ganger. Selv om bilen kan være til hjelp, vil ikke en enda trangere økonomi være gunstig. Klarer du ikke betale lånet blir det en dyr bil til slutt – for dyr!