Forbrukslån
Forbrukslån

Når man tar opp et forbrukslån aksepterer man samtidig bankens betingelser for renter og nedbetalingsvilkår. Over tid har kanskje økonomien endret seg, eller man ser at andre lån kommer med bedre rente. Lavere rente på et lån vil man gjerne ha, men man gjør kanskje ikke noe med det? Kan jeg få bedre renter på forbrukslån er noe flere spør seg.

Få lavere rente ved bedre kredittscore

Ja, faktisk! Når du søkte, og fikk lånet du har i dag ble du også kredittsjekket. Siden den gang har mest sannsynlig mye endret seg. Dermed ville du kommet bedre ut i dag på en ny kredittsjekk. Dette kan du benytte for å få bedre rente på forbrukslån. Det en kan gjøre er blant annet å refinansiere. Det vil si at man tar opp et nytt lån, som man benytter til å løse inn det gamle forbrukslånet. Det er da en selvfølge at det nye lånet kommer med en lavere rente enn det gamle, ellers er det bortkastet.

Prute for å få bedre rente

Det er mer du kan gjøre enn kun å refinansiere. Du kan faktisk prute hos banken. Ja, du leste riktig. Har du et godt forhold til banken du har lån i kan du få ned renten. Sammenlign din banks rente med noen nye lånetilbud, som du har fått. Ta opp med banken at du vurderer løse inn lånet. Ved å ta opp et nytt. Mange banker vil da være villig til å gi deg samme tilbud, som du har fått hos andre. Du kan også ta en kredittsjekk på deg selv, på nytt. Kommer du bedre ut enn tidligere kan denne også benyttes for å vise banken at du fortjener en bedre rente.