Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis man er ny i låneverdenen stiller man seg ofte spørsmålet «kan jeg låne?». Dette er i og for seg greit, men man bør samtidig spørre seg om «hvor mye kan man låne?«, ettersom dette vil være avgjørende for din økonomi fremover. Som du sikkert vet, så er jo ikke slike lån alltid like billige!

Hvor mye kan du låne?

Når du søker om et forbrukslån (på denne siden kan du sammenligne forbrukslån), så vil banken regne ut hvor mye du kan låne basert på forrige års inntekt. Dermed kan man selv ha en viss pekepinn på hvor mye man kan låne, men det finnes også en del kalkulatorer på nettet som regner ut dette for deg dersom du er usikker. Hvis du har en fast inntekt så vil du hos de aller fleste banker få tilgang til et lån, men summen vil altså avhenge av hvor mye du har tjent.

Krav til deg

Foruten om krav til inntekt så stilles det også krav til din alder. Denne er dog fleksibel, så dersom du ikke er gammel nok for den ene banken, vil du nok helt sikkert finne lykken hos en annen. Det viktigste kravet for et forbrukslån er at du har gjort opp for deg tidligere og ikke har noen betalingsanmerkninger. Hvis du har noen aktive inkassosaker gående mot deg er du nærmest garantert at søknaden din blir avslått.