Forbrukslån
Forbrukslån

Julen kommer som før, hvert år. Julen er en høytid med gaver, god mat, samt treffe venner og familie. Like sikkert, som at julen kommer, øker også pengebruken blant nordmenn. Mange benytter kredittkort til å finansiere dyre gaver og andre innkjøp. I utgangspunktet er ikke dette problematisk. Problemene kommer om man ikke klarer betale innen den rentefrie perioden. Mange kunne tjent på heller sjekke om det var mulig med en betalingsutsettelse på forbrukslånet.

Betalingsutsettelse på forbrukslån

Det er flere banker som kan tilby deg betalingsutsettelse på forbrukslån. Betalingsutsettelsen kan være over en kort eller lengre periode. Er du, av de med forbrukslån hos Komplett Bank, har du muligheten til dette uansett når på året (rentene må betales). Andre banker tilbyr betalingsutsettelse ved at man enten ved full stopp på betalingen, eller at man betaler rentene. Det man skal være klar over er at betalingsutsettelse koster (nesten alltid) ekstra. Derfor skal du sjekke på hvilke betingelser du kan få en betalingsutsettelse. Likevel vil det for mange lønne seg å utsette betaling på forbrukslån kontra rentesatsen på kredittkort over lang tid.

Banker med betalingsutsettelse

OPP Finans er en av bankene som kan gi deg betalingsutsettelse. Her får du ikke utsettelse over lang tid, men du kan få en måned helt betalingsfri. Betalingsfri måned forutsetter, at du de foregående 6 månedene har vært punktlig med betalingen. Santander Consumer Bank tilbyr samme ordning, men med 2 måneders betalingsutsettelse. yA Bank kan også tilby betalingsfri måned, men i tillegg tilbys opptil 3 års betalingsutsettelse (renter betales). I utgangspunktet er det aldri en god økonomisk løsning å utsette nedbetaling på lån for å bruke penger på «luksus-ting», men muligheten er altså der.