Forbrukslån
Forbrukslån

Ikano Bank ble stiftet i 1991, og er et datterselskap av møbelkjeden Ikea. På rask tid har selskapet rukket å bli et populært valg blant de som leter etter forbrukslån i Norge. Som med andre selskaper vil Ikano Bank vurdere din søknad individuelt og opp mot en del kriterier i det du skal søke om lån. For det første vil de ta en titt på din betalingsevne for å se om du har en fast strøm med inntekter. Dette er viktig for banken ettersom det betyr at du har penger nok til å betjene renteutgiftene på et forbrukslån.

Andre kriterier Ikano Bank stiller

Videre vil banken ta en titt på din kreditthistorie. Det første de leter etter er betalingsanmerkninger. Dersom du har noen av disse vil det være tilnærmet umulig å skaffe seg et lån, så det er viktig å bli kvitt dette om du ønsker forbrukslån fra Ikano Bank. Det er også viktig at du kvitter deg med inkassosaker, og betaler det du måtte ha utestående hos kreditorene dine. Husk at med høy inntekt vil du få bedre rentevilkår fra banken ved at risikoen deres går ned for mislighold av lånet.

Vilkår hos Ikano

Etableringsgebyret på forbrukslån hos banken er kr 900, og ligger på det samme som de fleste andre banker. Ikano har en  konkurransedyktig nominell rente som ligger et sted mellom 8,9% til 19%. Videre vil du bli belastet et termingebyr på kr 50 som skal dekke administrasjonen av lånet, og du må være 23 år for å låne penger fra selskapet. Du vil også kunne velge å betale ned lånet over 12 år, men husk at dette vil koste deg mer penger jo lengre du låner.