Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes mange låneformidlere (også kjent som låneagenter) på det norske markedet, som gjør det enklere for deg å søke om et billig forbrukslån. De videresender nemlig søknaden din til flere forskjellige banker, og lar dermed bankene konkurrere om deg i stedet for motsatt – noe som naturligvis er fordelaktig for din del.

Slik tjener de penger på deg

Men ettersom en låneformidler gjør en såpass omfattende tjeneste for deg helt uten kostnader (for din del), så kan man raskt anta at det er ugler i mosen. Men det er naturligvis helt lovlig, og bankene er jo tross alt med på samarbeidet.

For hvert kundeforhold som blir etablert hos banken via en låneformidler, så tjener den nevnte agenten en ganske så fin sum i provisjon. Velger du å takke nei til samtlige lånetilbud når du søker forbrukslån via en låneformidler, så tjener agenten ingenting. Derfor er det stor konkurranse mellom de ulike tilbyderne om å tilby de beste lånene fra de beste bankene.

Hvem driver låneformidling i Norge?

Når vi nå skriver 2014 er det svært mange aktører som prøver seg på videreformidling av forbrukslån. Den mest kjente er Lendo, men de har i senere tid fått tøff konkurranse fra aktører som Centum Finans og Finansiering24. I bunn og grunn dreier det seg om å gjøre det så enkelt som mulig får brukeren å søke lån.