Forbrukslån
Forbrukslån

Når man ønsker å ta opp et forbrukslån, så er det naturligvis en grense for hvor mye man faktisk kan låne. Som oftest kan man selv legge inn et ønske over hvor mye man vil låne, men det er ikke alltid at ønsket blir innfridd. Alt handler om inntekten din.

Så mye kan du låne

Den øvre grensen for norske forbrukslån er uansett på kr 400 000, da ingen norske banker (som vi har sett) tilbyr lån over denne summen. Det skulle holde for de aller fleste, ettersom det finnes tilpassede lån til andre formål, som bolig-, båt- eller billån.

Når du legger inn lånesøknaden din, så velger du selv hvor mye du vil låne, men den overnevnte summen er altså maks. Minstesummen for mange forbrukslån er gjerne på kr 5000 eller kr 10 000, dersom man ikke kommer over et typisk smålån.

Inntekten din er avgjørende

Men hvor mye du faktisk får låne, er helt avhengig av din økonomiske situasjon. For å låne opp mot maksbeløpet på kr 400 000 skal du ha en relativt god årsinntekt – og har du ikke det kommer søknaden din til å bli avslått.

Det er viktig at man er realistisk når man sender inn søknaden, så slipper man å bli skuffet når man ikke får låne penger hos banken i det hele tatt. For store lånesummer vil som oftest føre til avslag.