Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, eller nærmere bestemt, en type lån hvor du slipper kausjonist eller pant i eiendom o.l. Siden bankene som låner ut pengene ikke krever sikkerhet, så kan du faktisk bruke pengene til akkurat det som passer deg, dette er noe du bestemmer selv. Vanligvis kan du låne fra kr 5 000 og opp til kr 360 000, og det er ikke uvanlig med en nedbetalingstid fra 1 år til 15 år.

Effektiv rente

Nå lurer du kanskje på hva renten er på slike forbrukslån (de beste forbrukslånene finner du her)? Nå må du ikke gå inn i en sjokktilstand, men det er ikke uvanlig med årlig effektiv på 15-30%. Hvorfor er renten så høy? Som nevnt i innledningen, så er denne typen lån uten sikkerhet, så bankene tar høyere risiko ved å låne ut disse pengene, og da blir renten høy. Det positive er at renten blir satt på induviduell basis (med bakgrunn i din personlig økonomi), så det er faktisk mulig å få rente på 10-15%.

Hvor kan du få forbrukslån?

Det er ingen tvil om at det er enklest å få forbrukslån via Internett. De fleste bankene har nettsider hvor det er mulig å bestille slike lån, det er eneste du trenger å gjøre er å fylle ut et søknadsskjema. Deretter vil de vurdere sin søknad, og blir den innvilget, så kan du få pengene på konto innen kort tid.

Anbefalte banker på nett

Det finnes en rekke banker i Norge som tilbyr forbrukslån, betingelsene (etableringsgebyr, termingebyr, rente o.l.) varierer selvfølgelig mye, men vi har funnet noen banker som ofte tilbyr de beste villkårene, disse er; GE Money Bank, yA Bank, OPP Finans (Gjensidige) og Bank Norwegian.