Forbrukslån
Forbrukslån

Et forbrukslån (her kan du sammenligne forbrukslån) er et pengelån som vanligvis lånes ut av en bank. Forskjellen fra dette iforhold til boliglån er at renten er langt dårligere, slik at lånet totalt sett blir mye dyrere. Til gjengjeld kan du disponere pengene slik du vil, og du behøver heller ikke å stille med sikkerhet – som betyr at banken ikke kan ta gjenstander fra deg dersom du sliter med å betale.

Vanlige faktorer med forbrukslån

Hvor mye du kan låne bestemmer du egentlig selv, men de fleste lånene har en minimumsgrense på omkring kr 10 000, mens lånegrensen strekker seg opp til kr 360 000 (yA Bank). Du vil få et tilbud på en rente hos banken, som ofte ligger på mellom 16-20%. Med denne prosenten kan du regne ut hvor mye du må betale banken for å ta dette lånet.

I tillegg kommer det gebyrer på lånet. Et vanlig forbrukslån har gjerne gebyrer mellom kr 30-50, i tillegg til et oppstartsgebyr som ofte koster deg rundt tusenlappen. Husk å ta med gebyrene i betraktning når du vurderer å ta opp et lån – disse kan koste deg mange tusen kroner i løpet av noen år.

Det vanligste er å betale tilbake et månedlig beløp, som du bestemmer helt selv. Nedbetalingstiden på et forbrukslån varierer, men strekker seg gjerne opp til 12 år.