Forbrukslån
Forbrukslån

Alltid når vi vurderer et forbrukslån, er det sluttsummen vi må se på. Det er i dag enkelt å regne ut hva vi til slutt ender opp med å betale for vårt lån, utlåner gjør det faktisk som regel for oss. Når tilbudet fra utlåner har kommet må vi huske at vi i tillegg kan trekke 28% av renteutgiftene fra på skatten. Dette i henhold til norsk lov.

Høye renter, høyt fradrag

De fleste utlånere opererer med en rekke faste avgifter i tillegg til den nominelle renten. Disse er etableringsgebyr og termingebyr, men kan også være avgifter for fakturaer etc. Ofte er disse avgiftene de samme, uavhengig av lånebeløp. Du kan altså risikere å betale de samme gebyrene for et lån på kr 5 000 som et lån på kr 350 000. Hos Santander Consumer Bank derimot, har de kuttet ut alle gebyrer. Dette gir deg en fordel når renteutgiftene skal trekkes fra på skatten din. Santander Consumer Bank gir oss altså et høyere trekkgrunnlag i stedet for faste gebyrer.

Trekk fra forbrukslånet

Det sier seg selv at en bank som tilbyr lån helt uten gebyrer, vil kompensere for dette ved å ha en høyere, nominell rente. Dette er faktisk en gunstig løsning for begge parter. Banken får stort sett samme inntekt på sine forbrukslån som andre banker gjør, og du får en større sum du kan trekke av på skatten. I følge norsk lov kan alle låntakere trekke av 28% av sine renteutgifter på skatten. Få et tilbud fra Santander Consumer Bank og regn ut dine faktiske kostnader når du har trukket fra dine 28%. Sammenlign så dette tilbudet med tilbudet du har fått fra andre banker.