Forbrukslån
Forbrukslån

Om du er i knipe og trenger depositum for å kunne leie bolig, kan forbrukslån være en løsning. Det beste er selvsagt å bruke sparepenger, slik at man slipper rentebelastningen. Studenter som venter på studielån, der deler av dette skal gå til depositum, må av og til ta opp et midlertidig lån for å betale depositum. Om man gjør dette er det viktig å ikke utsette tilbakebetalingen. Rentene på et depositum kan man plusse på leiekostnaden, og da blir det gjerne forholdsvis dyr husleie.

Betal ned forbrukslån raskt

Depositum skal inn på en egen konto der både utleier og leietaker må samtykke til eventuelt uttak. Om utleier krever erstatning gjennom depositumet for slitasje eller lignende, risikerer leietakeren å tape disse pengene, i tillegg til fremtidige renter. Totalt sett blir dette et meget dyrt depositum, dersom du har lånt pengene og ikke gjør opp så snart du kan.

Finn laveste etableringsgebyr

Dersom du ikke har penger til depositum, og ønsker å bruke et forbrukslån til dette formålet, anbefales det at man bruker litt tid på å finne det billigste lånet. Forbrukslån kan når som helst gjøres opp i sin helhet. Om dette er en midlertidig løsning, i påvente av utbetaling av lønn eller studielån, blir det ikke alt for dyrt. Kostnadene vil begrense seg til etableringsgebyret, noen termingebyrer på rundt kr 50, samt renter frem til lånet er innfridd. Det vil definitivt lønne seg å bruke et lån med lavest etableringsgebyr. Santander Consumer Bank har forbrukslån uten det gebyret, så lenge lånet er under kr 75 000. Et annet alternativ er en liten brukskreditt fra Komplett Bank, der minste etableringsgebyr er kr 490.