Forbrukslån
Forbrukslån

Det kan være mange grunner til at du ikke har lyst til å låne alene. En ting er inntekt. Kanskje har du fast inntekt, men ikke full jobb? Ved å sende en søknad om et forbrukslån, vil utlåner gi deg et konkret tilbud, dette kan innebære at de anbefaler en medansvarlig. Grunnen vil da mest sannsynelig være at de anser det som vanskelig for deg å betjene lånet med den inntekten du har.

Jeg har en betalingsanmerkning

Selv om du har en relativt god inntekt, kan du ha problemer med å få et forbrukslån hvis du har vært uheldig og pådratt deg en betalingsanmerkning tidligere. Når banken gjør en kredittsjekk av deg vil slike ting dukke opp. Selv om du har gjort opp for deg, kan anmerkningen fortsatt være registrert. Slike anmerkninger skal slettes en bestemt tid etter at forholdet er gjort opp. Selv om du har en anmerkning, kan du fortsatt få et lån, men det er mulig at utlåner nå krever en medansvarlig.

Jeg har kun en ekstrajobb

En ekstrajobb kan fortsatt være en fast inntekt og det er fast inntekt utlånerne foretrekker. Mange krever riktignok at lånetaker er i fulltidsjobb, men dette er ikke en fast regel. Det kommer an på din månedlige inntekt, samt at ansettelsesforholdet er stabilt. Mener utlåner at du er litt i gråsonen, kan de foreslå at du finner en medansvarlig. Den medansvarlige kan ikke ha betalingsanmerkninger. Dette kan være et familiemedlem, kjæreste/samboer eller venn. Hvis du skulle få problemer med å betjene lånet, vil den medansvarlige måtte ta over nedbetalingene eller hjelpe deg økonomisk på annen måte.