Forbrukslån
Forbrukslån

Vi har vel alle fått med oss at de meste er billigere i utlandet. Kan det derfor være en god idé å låne penger fra utlandet – eller blir du stadig avslått av norske banker slik at du snart ikke har flere alternativer igjen? De færreste vil slippe til hos de utenlandske bankene, men dersom man har noen i ryggen kan det være mulig å få et rimelig forbrukslån.

Ikke noe for hvermannsen

Når du søker om et forbrukslån (se en liste over slike lån her) i en norsk bank så er kravet som regel at du enten har bodd i landet i minst 3 år eller er norsk statsborger. Dette gjør at utlendinger sliter med å låne penger i Norge, og det samme vil være problemet for deg i en utenlandsk bank. De fleste land praktiserer nemlig de samme reglene, slik at dersom du ønsker et rimeligere forbrukslån for å pusse opp hytta her hjemme, så vil du neppe komme langt med søknaden din.

Det stiller seg annerledes dersom man har en bedrift i ryggen som har et prosjekt tilknyttet landet eller lignende. Da er det faktisk mulig å skaffe seg et gunstig forbrukslån der betingelsene er bedre enn hva vi er kjente med her hjemme, men kun dersom det er snakk om større summer, for dette vil være en komplisert prosess som ikke er gjort på fem minutter via en Internettbank (som Bank Norwegian).