Forbrukslån
Forbrukslån

Ordet forbrukslån er egentlig ganske forklarende i seg selv – dette er et pengelån der man kan disponere pengene som man vil, og kanskje på hverdagslige ting. Videre har vi to andre, populære lånetyper i Norge, henholdsvis bolig- og billån.

Men et forbrukslån har ofte en lånegrense på opp mot kr 360 000, så er det noe i veien for at man ikke kan ta opp et slikt lån hvis man skal kjøpe seg bil?

Forbrukslån er dyrere

I praksis – nei. Man kan ta opp et forbrukslån og bruke pengene på akkurat hva man vil, så hvis det er bil man vil ha, så er dette en mulighet. Allikevel vil dette i de aller fleste tilfeller være svært ugunstig, ettersom man kan få en langt lavere rente via et spesielt billån.

De billigste forbrukslånene på markedet har nemlig en rente som ligger på tett under 15 prosent. Går vi da over på dedikerte billån er renten presset ned helt til 4,90 prosent, som er tilfellet for billånet fra Skandiabanken (ett av landets mest populære lånetilbydere for bilkjøpere).

Da sier det seg nesten selv at man kan spare veldig – veeeldig mye på å velge et billån fremfor et forbrukslån. Spesielt hvis det er snakk om store lånesummer, som det ofte er når bil er involvert. Man har også bedre betingelser ved videresalg av bilen, så vi anbefaler helt klart at man skaffer seg et billån hvis det er mulig.