Forbrukslån
Forbrukslån

Det er etter hvert vanskelig å komme utenom forbrukslån. Vi ser reklamer for dem alle steder hvor vi ferdes på nett, i tillegg er de unektelig praktiske når vi har behov for finansiering av ulike prosjekter. I dag er denne låntypen en av de mest vanlige måtene å finansiere oppussing av hus og hjem eller refinansiering av kredittkortgjeld. Det er heller ikke noe i veien med det, så lenge man har kontroll på økonomien sin og tenker seg litt om når det gjelder tilbakebetalingen.

Betal lånet tilbake raskt

Det dyreste med et forbrukslån er helt klart renten. Selv om vi også må betale et gebyr for opprettelse av lånet og et termingebyr, så er det kun en liten del av de samlede kostnader sammenlignet med rentene. Det er vanskelig å si på forhånd hvilken rente man må betale for et lån, da dette avgjøres etter en kredittvurdering. Det er likevel ikke uvanlig med en rente på mellom 13 – 17 %. Velger du samtidig å betale lånet tilbake over kanskje så mye som åtte til ti år, blir det mye penger i renter. Ut fra de regnestykkene som gjerne er satt opp i den reklamen vi ser for forbrukslån, så vil et lån på kr 65 000 koste rundt kr 30 000 i renter og gebyrer. Det lønner seg derfor å sjekke på forhånd om det er mulig å betale ekstra inn på lånet eller innfri det før tiden dersom du plutselig skulle få litt ekstra midler tilgjengelig. Ved å bruke minst mulig tid på nedbetalingen, vil lånet også bli en del rimeligere. Derfor er forbrukslån en utmerket løsning for deg som har mulighet til å betale ned lånet raskt. Velger du en nedbetalingsperiode på to til tre år, blir rentekostnadene lavere.

Sammenlign flere lånetilbud

Du bør også innhente tilbud fra flere banker før du velger å signere på et forbrukslån. Det kan være stor forskjell på renten og gebyrene som de ulike bankene tilbyr samt på vilkårene generelt. Er det mulig å innfri lånet før tid uten noen ekstra kostnad, så er dette selvsagt en stor fordel. Kan du få et tilbud med en rente som er 2 – 3 % lavere enn de tilbudene du så først, så vil det å bruke litt ekstra tid på å sende mer enn en søknad spare deg for unødvendige kostnader.