Forbrukslån
Forbrukslån

Om det finnes rentefrie forbrukslån, så må du gjerne fortelle oss om det. Dette er et spørsmål vi stadig kommer over på nettet, men svaret er dessverre like innlysende som det egentlig bør være for de fleste – nei. Man får dessverre ikke rentefrie lån hos banken, og vil man ha noe slikt, så må man oppsøke venner og familie.

Det er slik banken tjener penger

For hvis bankene skulle begynne å låne ut penger uten å ta renter på det, så ville det heller beveget seg i retningen veldedighet. Låner man penger hos en bank, så må man regne med å betale tilbake beløpet med renter, enten det er snakk om et boliglån, billån eller som i dette tilfellet et forbrukslån

Så om du enda ikke har skjønt det, så finnes det ikke noe som heter rentefritt forbrukslån (se denne siden for mer informasjon om lån uten sikkerhet). Derimot kan man søke om et avdragsfritt lån der man kun betaler renter, slik at man slipper å betale så mye hver måned. Ikke veldig lurt i lengden, men en ganske god nødløsning.

Hvordan er så renten på forbrukslån?

Renten på norske forbrukslån er svært varierende, men det vi kan si på generell basis er at de fleste nordmenn som har et slikt lån, har en rente på mellom 10 til 20%. Vi anbefaler at du sammenligner de ulike lånene på nettsiden vår, slik at du selv kan se hvor store forskjeller det er mellom de ulike bankene.