Forbrukslån
Forbrukslån

De aller fleste av oss beregner den private økonomien ut i fra hvor mye vi har å rutte med hver måned. Alle regninger og utgifter kommer jo nemlig månedsvis, også tilbakebetalingen på et forbrukslån. Du trenger kanskje ikke mye penger, et lån på opp mot kr 15 000 holder. Men er ikke et slikt lån fryktelig dyrt, vil jeg klare de månedlige utgiftene?

Nedbetalingstid

Om du får et lavt, månedlig beløp å betale, avhenger som regel av hvor lang tilbakebetalingstid du velger. Trenger du for eksempel å låne kr 25 000, samt velger en nedbetalingstid over 60 måneder, vil du hos f.eks. L’EASY måtte betale kr 540 per måned. Dette er slett ikke en urimelig sum, de fleste klarer å betjene et slikt lån. Denne lånesummen, kr 25 000, kan dessuten hjelpe deg med utrolig mye. Du kommer deg ut av en knipe med andre regninger, du kan investere i meget godt elektronisk utstyr eller du kan få deg en herlig ferie med kjæresten eller gode venner.

Hvem er best?

Den månedlige nedbetalingssummen er altså det avgjørende for de fleste låntakere. Men hvilken utlåner gir så det aller beste tilbudet på lavere lån? Dette er et spørsmål som faktisk avhenger av din egen økonomi. For det første vil alle utlånere gi deg et personlig tilbud basert på din privatøkonomi, for det andre kommer det an på om du foretrekker høye renter eller høye gebyrer. Det lønner seg alltid å rådføre seg med en person som har litt greie på økonomi og skatt. Når det gjelder å låne penger bør du absolutt innhente så mye informasjon som mulig.