Forbrukslån
Forbrukslån

Lurer du på hva som er de billigste forbrukslånene? Dette er et spørsmål der svaret ikke er like rett frem som man skulle tro. Bankene som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, fastsetter rentene individuelt for hver søker, basert på søkerens kredittverdighet. Lav kredittscore gir høye renter, mens høy kredittscore gir de mest gunstige rentene. Med andre ord kan et lån fra for eksempel OPP Finans, være rimelig for en person mens samme lånestørrelse og nedbetalingstid blir dyrere for en annen person.

Se på totalkostnadene på forbrukslån

Den laveste nominelle renta som bankene tilbyr, gir likevel en indikasjon på at enkelte banker kan være gjennomsnittlig billigere enn andre. Den nominelle renta starter på cirka 7% hos noen banker, og kan være flere prosentpoeng høyere hos andre. Men, det er fortsatt mulig at den banken med høyeste ”billigrente”, gir et billigere lån enn den med laveste, selv om dette sannsynligvis er mer unntaket enn regelen. Likevel skal man ikke se seg blind på verken renteeksempelet som bankene oppgir, eller den laveste nominelle renta. Totalprisen på et forbrukslån, den dagen du har betalt tilbake alt, er det som er interessant. Et lån med lav rente, kan fortsatt være dyrere enn for eksempel et forbrukslån på inntil kr 75 000 fra Santander, fordi Santander ikke krever etableringsgebyr for lånet, og dermed blir totalt sett billigere.

Sammenlign og finne beste forbrukslån

Du finner neppe de billigste forbrukslånene bare ved å søke hos et par banker på måfå. Fordi betingelsene er avhengige av såpass mange individuelle faktorer, er den beste metoden å søke hos så mange banker man orker (søknadene er uforpliktende). Et lån på kr 100 000 vil gi helt forskjellige rentebetingelser fra bank til bank, der forskjellen kan ha stor betydning for totalkostnadene. For å lette arbeidet med søknadene, kan man også vurdere å bruke en finansagent (gratis og uforpliktende).