Forbrukslån
Forbrukslån

Den effektive renten på et lån er i hovedsak den som avgjør om et lån vil bli kostbart eller ei. Det vil uansett koste deg en del ekstra, banken skal tross alt tjene penger på deg, men jo raskere du er til å betale tilbake lånet, jo mindre renter vil naturligvis påløpe. I tillegg kommer faktorer som etableringsgebyr og termingebyr inn i bildet, som også kan bli kostbare over tid. Vi sammenligner billigst og dyrest forbrukslån (sammenlign slike lån her) som er på det norske markedet – kun når det kommer til den effektive renten, slik at du selv kan se forskjellen på hvor mye du sparer.

Dyrest – FolkeLånet

Ved å ta opp et lån hos FolkeLånet på kr 65 000 vil den effektive renten være på 19,74%. Dersom du bestemmer deg for å betale ned dette beløpet over 5 år, vil den totale kostnaden bli kr 99 348. Altså vil lånet koste deg kr 34 348 bare i lånekostnader. Beste forbrukslån? Nja …

Billigst – yA Bank

Med en effektiv rente på 16,56% er den tre prosentpoeng lavere enn hos FolkeLånet. Det gjør at yA Bank er beste forbrukslån når det kommer til lav rente. Med samme lånebeløp her vil kostnaden bli kr 93 635 over fem år. Med andre ord blir totalkostnaden kr 28 635 – kr 5713 spart.