Forbrukslån
Forbrukslån

Det finnes en rekke aktører i Norge som tilbyr forbrukslån til sine kunder, både tradisjonelle banker og uavhengige finansselskaper. En gjennomgående trend er at slike lån blir mer og mer populære blant nordmenn, mye skyldes nok at forbrukslån er uten sikkerhet. Og at pengene derfor kan brukes til akkurat det en vil, uansett om det er å pusse opp huset/hytta, kjøpe ei ny campingvogn eller noe helt annet. Mulightene er mange, og du er sjefen.

Gode betingelser er viktig

Selv om det finnes mange tilbydere av forbrukslån, så er renten fortsatt høy i forhold til vanlige lån, derfor er det viktig å finne et lån med gode betingelser for deg. Det er vanlig med effektiv rente fra ca. 15% og opp til ca. 35%, men dette varierer fra person til person, dette siden renten sette på bakgrunn av din personlige økonomi. Ellers må du regne med å betale etableringsgebyr og/eller termingebyr, noen banker/finansselskaper tilbyr lån uten slike gebyrer, men da må du gjerne regne med å betale høyere rente. Gjerne søk flere steder for å få de beste tilbudene, de fleste lånesøknader er uforpliktende, så du kan avslå dem etter de er innvilget.

Hvordan fungerer søknadsprosessen?

Du søker/bestiller enkelt forbrukslån på nett, i noen tilfeller får du svar umiddelbart (automatisk behandling), mens i andre tilfeller får du svar etter manuell behandling av søknaden (dette tar gjerne et par virkedager). Når du fyller ut søknaden må du ha en del informasjon tilgjengelig, blant annet detaljert oversikt over årlig inntekt, alle faste utgifter, all din gjeld m.m. Det er viktig å fylle ut søknaden så riktig som mulig, og det hjelper ikke å pynte på sannheten, som oftest blir informasjonen du oppgir sjekket mot offentlig tilgjengelig data.

Ulike norske forbrukslån

Det finnes, som nevnt over, en rekke aktører som tilbyr forbrukslån. Blant de som er kjent for å tilby gode betingelser OPP Finans, GE Money Bank, yA Bank og Bank Norwegian, men dette er ikke alle, du kan se en oversikt over lånetilbydere her.