Forbrukslån
Forbrukslån

Når man betaler tilbake et lån betaler man renter og gebyrer. I tillegg er det nesten alltid et etableringsgebyr når man får lånet. Etableringsgebyrene kan variere til alt fra kr 6-700 til godt over tusenlappen. Dermed er det viktig å ta de totale gebyrene inn i beregningen når man vurderer lån. Det finnes noen banker som ikke har etableringsgebyr, eller andre gebyrer. Vi har sett på to av disse.

Santander Consumer Bank

En av de virkelig store finanskonsernene internasjonalt har etablert seg godt i Norge. Santander har hovedkontor for Santander Norden her i vårt lille land. Det sier litt om posisjonen de har her. Banken har et bredt utvalg av lån og kreditter/kredittkort. Tilbudet spenner fra billån og til sparing. Forbrukslånene er også i flere varianter, du finner lån uansett hva du leter etter. Forbrukslån har et spenn på rentene fra 9,4% og opp til rundt 19%, avhengig av lånets størrelse og kredittvurderingen. Det geniale med Santanders lån er at det overhodet ikke er gebyrer. Dermed sparer en likevel inn på totalen selv om renten skulle bli litt høy.

GE Money Bank

Dette er en god gammel norsk aktør i vrimmelen av banker. Fra starten på 40-tallet og til i dag har den sakte men sikkert vokst seg til en bank å regne med. Det er et godt utvalg lån og kreditter å få her, med varierende betingelser. Hele 300 000 nordmenn benytter denne banken så det sier sitt om tilbudet. GE Money Bank har ikke etableringsgebyr på forbrukslån, men det er et termingebyr på kr 45. Renten på lånet er gode, med startrente på 7,9% skal det være mulig gjøre et godt valg. Renten vil variere etter lånets størrelse.