Forbrukslån
Forbrukslån

Hvis du ser at du sliter med å oppfylle minimumskravene til bankene, så kan det lønne seg å søke om forbrukslån sammen med noen. Dette kan også være gunstig for deg som behøver å låne mye penger, men ikke har den inntekten som skal til for å være betalingsdyktig nok når lånet skal tilbakebetales.

Er det enkelt å søke sammen?

Ja, du søker på akkurat samme måte som når du søker alene. Du fyller simpelthen ut dine personalia i søkeskjemaet hos banken, og krysser av for at du skal søke sammen med noen. De fleste banker som tilbyr forbrukslån gir deg denne muligheten.

Fordelen med å søke sammen, er at man har langt større sjanse for å bli godkjent av banken. Dette er svært gunstig dersom du allerede har søkt og ikke slapp igjennom nåløyet. I tillegg kan dere også få bedre betingelser på forbrukslånet, ettersom den samlede inntekten gir banken en mindre risiko.

Slik fastsettes renten

Renten fastsettes nemlig individuelt etter hver søker, og inntekt står sentralt. Dersom dere da er to i stedet for en, så har der allerede doblet inntekten. Det betyr at banken vil se det som mindre risikabelt å gi dere et forbrukslån, noe som igjen vil føre til lavere rente på lånet.

Derfor vil det lønne seg å ha en medsøker selv om den andre personen kanskje ikke skal bruke lånet, men kun for å hjelpe deg.