Forbrukslån
Forbrukslån

I dag kjenner teknologien nesten ingen begrensninger for å lette folks hverdag. Tidligere fikk man en låneavtale tilsendt i posten, for deretter signere den og sende i retur. Hele prosessen med kun å signere kunne ta flere dager. I dag tilbyr utlånere av forbrukslån deg å signere elektronisk over nett med BankID. Dette letter hele prosessen betraktelig for alle.

Hva er Bank-ID?

Internettbanker har gjort bruk av bank enkelt og lett tilgjengelig. BankID kom i denne sammenhengen, for ganske mange år siden, i form av kort med individuelle koder. Derfra ble det sakte men sikkert utviklet til små brikker med innebygde chips hvor kodene ligger. Denne brikken, og kodene, bruker vi i dag for å signere betalinger i bank, betaling av forskjellige ting vi handler på internett. BankID kan også benyttes som elektronisk signering for forsikringer og forbrukslån. Bank-ID er det den banken du benytter til daglig bankvirksomhet som forsyner deg med.

Elektronisk signering av forbrukslån

Søker man om forbrukslån er det en selvfølge at man på en eller annen måte signerer for innvilget lån. BankID er nå så innarbeidet i den elektroniske verden at nå kan du signere med dette, uavhengig av hvilken bank du ellers måtte bruke. Dette er utrolig gunstig for låntakeren, men også for tilbyderen. Det er mye tid som spares totalt. På samme måte som at alle som er fylt 18 år kan søke om forbrukslån (avhenger av banken), er dette også aldersgrensen for BankID brikken. Det kan vel ikke bli enklere enn at når du kommer til signering av søknaden legger en bare inn en kode, og dermed er hele prosessen over. Pengene er på konto i løpet av et par dager om lånet innvilges.