Frogtail forbrukslån
Frogtail forbrukslån

Folkia og Frogtail er to banker som eies av samme selskap, Folkefinans. Disse to bankene tilbyr forskjellige typer raske forbrukslån på relativt små størrelser. Den typiske kunden er en som trenger en begrenset sum raskt, og som ønsker å tilbakebetale lånet på kort tid. Fordi lånestørrelsene er små, helt ned i kr 1 000 som det minste beløpet, blir de effektive rentene høy. Dette sier seg selv. Om banker som Folkia og Frogtail delte ut forbrukslån med samme rente som for eksempel et billån eller et boliglån, ville de ikke kunne drevet bank. 5% rente på kr 1 000 er en femtilapp i løpet av et helt år. Betales et slikt lån ned på 1 måned, som er kravet fra Folkia, ville banken ”tjent” rundt 8 kroner. Det man bør se på når det gjelder disse lånene, er totalkostnadene den dagen lånet er nedbetalt.

Månedlige avdrag

Frogtails forbrukslån er mer likt tradisjonelle lån til forbruk, men har en nedre lånegrense på kr 5 000 og en øvre grense på kr 20 000. Sammenlignet med lån fra banker som OPP Finans som tilbyr inntil kr 500 000 i usikret lån, er lånet fra Frogtail lavt. Rentebetingelsene er høyere enn for de store forbrukslånene, og kan komme opp i rundt 35% pro anno. Men, fordi du betaler tilbake temmelig raskt, blir de månedlige kostnadene og totalkostnadene overkommelige. For eksempel vil de månedlige avdragene bli på rundt kr 1 100 dersom du låner kr 20 000 over 24 måneder. Betaler du tilbake raskere, for eksempel over 12 måneder, blir effektiv rente høyere, menn totalkostnadene lavere.

Krav for å få forbrukslån

Kravene for å få forbrukslån fra Frogtail er at du må være minst 20 år og ha fast inntekt. Du kan ikke ha gjeld hos Namsmannen og må være registrert i Folkeregisteret i Norge. Så lenge du ikke er tidligere kunde hos Frogtail, må du ha BankID til å legitimere deg med og signere lånepapirene med. BankID er enkelt å skaffe seg og gjør at du kan ta opp lån også når du er i utlandet. Les også: Dette er BankID.