Forbrukslån
Forbrukslån

Det aller første du bør foreta deg er å tenke grundig over hva du har tenkt å bruke lånet til og om du virkelig trenger det. Forbrukslån koster penger, men det er selvsagt også en fin løsning dersom du trenger finansiering til et prosjekt hjemme. Tenker du på å ta opp et lån for å fornye garderoben, da bør du kanskje tenke deg om en gang til. Et forbrukslån har generelt mange anvendelsesmuligheter og du trenger ikke forklare banken hvorfor du ber om å få låne penger. Er det på tide å bytte ut møblene i stua, kanskje hvitevarene begynner å bli gamle eller tenker du på å skifte kjøkkenet til noe mer moderne? Uansett bruksområde, så er det din sak.

Lang nedbetalingsperiode eller avdragsfrihet

Det finnes mange ulike forbrukslån på markedet. Du bør derfor finne ut hvor mye du trenger å låne samt hvor mye du kan betale per måned i avdrag. Betaler du lånet tilbake over en kort periode blir det også en del rimeligere. Med en lang nedbetalingsperiode vil du slippe med små avdrag hver måned, men til gjengjeld blir det dyrt i renteutgifter. Finn ut om du ønsker et billig lån eller kanskje du ønsker et lån hvor du kan velge avdragsfrihet noen måneder. Det finnes mange alternativet på nettet og det lønner seg å søke hos flere for å sammenligne betingelsene.

Låneprosessen

Låneprosessen er enkel. Du fyller bare ut søknadskjemaet på nettsiden til banken du vil søke hos. Husk å fylle ut riktig informasjon, da bankene ofte ber om dokumentasjon på inntekten din. Trenger du å låne et større beløp til oppussing av kjøkkenet, så bør du få med deg en medsøker da dette øker sjansen for å få lånet innvilget. Så snart søknaden har blitt sendt inn elektronisk, vil den gå gjennom en kredittvurdering og ut fra denne vil det bli avgjort om lånet innvilges eller ikke. Om du får godkjent søknaden vil du motta et tilbud om lån med de betingelser som banken kan tilby deg, blant annet hvor mye du må betale i rente. Kan du godta betingelsene på lånet, godkjenner du disse med din BankID og lånet kan så utbetales en av de følgende dagene.