Forbrukslån
Forbrukslån

Et godt lån skal ha lave utgifter. Det vil si lave, eller ingen gebyrer, og lav rente. Mange banker tilbyr gode eksempelrenter, men det er den endelige renten du får som er viktig. Vil du ha en god rente på forbrukslån kan du med noen få grep få det ordnet på egen hånd. Derfor kan det være smart begynne denne prosessen i god tid før du trenger lånet.

Rentenivået på forbrukslån

Forbrukslån ligger høyere enn et ordinært lån rentemessig. Dette er da forbrukslån er et usikret lån. Bankene tar risikoen ved å låne deg disse pengene, og renten er deres form for risikosikring. Dette betyr ikke at du ikke kan få en god rente. Rentenivået varierer og derfor må flere tilbud sjekkes. Det gjør man ved å sammenligne eksempelrentene hos de forskjellige bankene. Tar man en rask kikk, på lån kr 65 000, hos re:member viser eksempelrenten 16,93% (effektiv rente). Samme lån fra BB Finans gir en effektiv eksempelrente på 17,90%.

Slik kan du få god rente

Tar man utgangspunkt i bankene og renteeksemplene ovenfor, kan en med enkle grep få denne renten lavere. Dette da en god rente krever at du kommer godt ut på en kredittsjekk. I forkant av en lånesøknad kan du ta noen grep, for å sikre en god kredittscore. Har du annen smågjeld, eller uoppgjort kredittkortgjeld, bør dette løses inn. Pass på at du ikke står oppført med betalingsanmerkninger, selv om du har betalt eventuelle gamle krav. I tillegg kan du vurdere en medlåner. Dette er grep som vil gi deg muligheten til å få en god kredittscore.