Forbrukslån
Forbrukslån

Er man i en desperat situasjon, så vil et forbrukslån kunne være en grei nødløsning. Men man må betale det ned igjen – hvis ikke kommer situasjonen bare til å bli verre igjen. Spesielt blir problemene store for de som går i samme fella flere ganger, og pådrar seg flere forbrukslån på samme tid. Hvordan kommer man seg ut av en slik gjeldssituasjon?

Få oversikten

Dersom man ikke ønsker å kontakte økonomiekspertene i Luksusfellen på TV3 umiddelbart, så kan man begynne med å få oversikt over sin egen gjeld. Hvor store er egentlig lånene, og hvor mye skylder du til hver kreditor? Og ikke minst – hvor mye betaler du i renter og gebyrer på hvert lån?

Det første steget mot gjeldfrihet, og kanskje det mest effektive, vil for de aller fleste være å søke om refinansiering av lånene. Det man da gjør er å ta opp et nytt og større lån for å betale ned all gjelden man har. Du blir ikke kvitt noe gjeld på denne måten, men får et lån med bedre renter og betingelser, samtidig som du får bedre oversikt over gjelden din.

Kontakt banken

Det verste du kan gjøre, selv om du mister motet, er å gi opp. Hvis du lar regningene på de ulike lånene ligge og forfalle, så kan du banne på at problemene bare vokser. Ta kontakt med banken umiddelbart og hør hvordan de kan hjelpe deg i denne kjipe situasjonen.