Forbrukslån
Forbrukslån

Selv om et forbrukslån kan virke dyrt ved første øyekast og at utgiftene til rentene blir noe høyere enn hva du ønsker, så er det i realiteten ikke så ille. Den norske regjeringen gir nemlig 28% skattefradrag på alt du har betalt i renter, og følgelig er den reelle kostnaden over en fjerdedel mindre.

Slik får du skattefradrag

Hvis du har en effektiv rente på 15% på et forbrukslån på kr 100 000, og lånet er avdragsfritt, så vil du i løpet av ett år ha betalt hele kr 15 000 i renter. Hvis man på vanlig vis betaler avdrag hver måned så vil summen bli noe mindre, men fortsatt godt over kr 10 000.

Basert på eksempelet ovenfor, så kan man føre opp at man har betalt den nevnte summen i selvangivelsen. Når skatteoppgjøret da kommer til neste år, så vil du få tilbakebetalt 28% av det du betalte i renter. I dette tilfellet utgjør det omtrent kr 4000!

Også for etableringsgebyr

Skattefradraget er med andre ord absolutt verdt å få med seg. Har du forbrukslån gjennom en av de store bankene i Norge, så vil det sannsynligvis automatisk dukke opp på selvangivelsen din. Pass i alle fall på at dette kommer med!

Du kan også føre opp etableringsgebyret og få fradrag på dette. Med andre ord behøver ikke et forbrukslån å være så dyrt som det først kan virke.