Forbrukslån
Forbrukslån

OPP Finans og GE Money Bank fremstår som noen av de beste forbrukslånsutbyderne på markedet. Og det med god grunn. Begge kortene har veldig fordelaktige egenskaper å tilby sine kunder. Men hvilket er egentlig best? Det forsøker vi å finne ut av i denne testen, ved å kikke nærmere på forskjellige parametere.

Effektiv rente

GE Money Bank inntar førsteplassen inntil videre, når vi kikker på hva du reelt skal betale i rente. Med en effektiv rente på 16,84% mod OPP Finans’ 17,00% kryper GE seg akkurat forbi OPP Finans, som den beste på renteområdet. Det er allikevel minimal forskjell, men det er fortsatt verdt å ta med i det samlede bilde.

Lånegrense

OPP Finans vinner her med et maksimalt lånebeløp på kr 350 000 mot GE Money Banks kr 250 000, noe som altså gir et større økonomisk rådighetsrom på kr 100 000 ekstra i OPP Finans’ favør. Fleksibilitet er som kjent et viktig element i ethvert vanlig lån eller forbrukslån, og her fremstår GE Money Bank som lillebroren til OPP Finans, da kr 100 000 er en stor forskjell i lånebeløp, hvis man skal investere i noe stort. GE’s lånegrense kan dessverre sette en stopper for visse drømmer, som OPP Finans kanskje kan oppfylle.

Alder- og innkomstkrav pr. år

Det krever en minimumsalder på 21 år for å kunne opprette et forbrukslån hos OPP Finans. Hos GE Money Bank skal man være fire år eldre (25 år) for å kunne låne penger. Dette indikerer, at OPP Finans igjen står sterkest, da målgruppen blir bredere, og man kan hjelpe flere mennesker med å opprette et godt forbrukslån – spesielt de unge.

Innkomstkravet pr. år er det samme for begge forbrukslånene, nemlig kr 200 000 som minimum. OPP Finans har dog et enkelt krav mindre enn GE Money Bank, som i motsetning til sin konkurrent krever at lånetakeren har fast arbeid eller har kunnet forsørge seg selv i 3 år, hvilket understreker hvem som er vinneren av denne parameteren.

Avbetalingsperiode

GE Money Bank har en nedbetalingstid på 12 år, mens OPP Finans strekker perioden helt opp til 15 år. Du har altså ha hele 3 år mer til å betale lånet av på hvis du velger et forbrukslån hos OPP Finans fremfor GE Money Bank. Ved mål på en kombinasjon av fleksibilitet og avbetalingsperiode, så trekker OPP Finans atter en gang det lengste strået.

Alt i alt står konklusjonen altså klar: OPP Finans vinner på 3 ut av 4 parametere, som vi her har listet opp. Det betyr allikevel absolutt ikke at GE Money Bank leverer et dårlig forbrukslån, da renten tross alt er litt lavere, noe om absolutt er verdt å ta med.