Forbrukslån
Forbrukslån

Direkte24 og Aconto Capital er begge rangert til fem stjerner i våres oversikt. Derfor er det også et godt grunnlag for å sammenligne disse to på forskjellige parametere som du kan lese nedenfor denne introduksjonen. La oss se å komme i gang med testen!

Aldersgrense

Aldersgrense anses for å være en viktig faktor i forhold til hvor bredt og vidt forbrukslånet omfatter i henhold til alder. Direkte24 krever at låner minimum har fylt 20 år, mens Aconto Capital krever et enkelt år mer på baken (21 år), før at låneren menes å være moden til et lån. Et enkelt år er dog ikke den store forskjellen, men det gjør allikevel, at visse årganger må vente litt ekstra på Aconto Capital. Dette gjør at Direkte24 inntar føringen med 1-0.

Effektiv rente

Den effektive renten er noe av det viktigste når du skal velge forbrukslån. Den effektive renten avgjør nemlig hvor mye du reelt skal betale i rente på lånet. Hos Direkte24 ligger denne effektive renten på 14,99 %, mens Aconto Capital igjen halter på konkurranseområdet med en tilsvarende rente på 18,92 %. Du sparer omtrent altså nesten fire prosent på Direkte 24’s forbrukslån fremfor konkurrentens, noe som gjør at stillingen nå er 2-0.

Nedbetalingstid

Nedbetalingstiden er selvfølgelig relevant, da det er viktig å vite hvor mange år du har til å nedbetale lånet på. For noen kan en lang periode være veldig fleksibelt, mens andre foretrekker korte låneperioder, hvor lånet raskt kan avbetales. Direkte24 tilbyr her en låneperiode på svimlende 15 år, hvor Aconto Capital igjen ikke kan følge med og i stedet har en nedbetalingstid på 12 år – altså 3 år mindre enn konkurrenten. Innen siste parameter kan Aconto Capital nå kun rekke å redusere, da stillingen nå er hele 3-0 i Direkte24’s favør.

Termingebyr

Gebyrer er ofte noe som man ønsker å unngå så mye som mulig som låner. Aconto Capital er i dette tilfellet den gode utlåneren, som ikke krever en krone i termingebyr. Dessverre er dette ikke tilfellet hos Direkte24, som krever et beskjedent, men allikevel tallmessig større gebyr pr. termin på 45 norske kroner. Aconto Capital får dermed redusert på målstreken.

Den endelige stillingen blir altså en slående 3-1 seier til Direkte24. Samlet sett må vi altså konkludere at Direkte24 klarer seg vesentlig bedre på effektiv rente, aldersgrense og nedbetalingstid, mens termingebyret er et lite hakk i pokalen.