Forbrukslån
Forbrukslån

Kommer man til et punkt at en må søke forbrukslån er det viktig å ha tunga rett i munnen. Det er mange tilbud om lån, men ikke alle er like gode. Derfor bør man sjekke nøye hos forskjellige banker før en bestemmer seg.

Finne et forbrukslån

Det er et mylder av tilbud på forbrukslån, og det kan være fristende å bare slenge inn en søknad hos første og beste. Det bør du absolutt ikke gjøre. Skal du ha et lån, som du også kan betale ned som planlagt, bør du lete etter det beste lånet for din økonomi. Det du trenger finne ut aller først, før du finner et lån, er å regne over hvor store ekstrautgifter du kan tåle uten å få problemer. Dette sammen med hvor stort lån du trenger vil gi deg en pekepinn på hva du skal lete etter. Benytt lånekalkulatorer hos de forskjellige bankene, og få et hint om hva lånet vil koste deg. Vær oppmerksom på at ditt lån kan komme til å være dyrere eller billigere enn eksemplene.

Dette bør du sammenligne

Alle bankene har sine betingelser for å ta opp et lån, og rentene varierer. Du kan finne forbrukslån med en fornuftig rente, og til de helt urimelige. De fleste banker låner ut uten sikkerhet, men du finner også lån med sikkerhet. Hva som vil passe for deg må du vurdere, men lån uten sikkerhet er noe dyrere enn de med. Vær nøye med å sjekke rentene, men se samtidig på hvor mye du betaler tilbake totalt. Den effektive renten er inkludert termingebyrer og etableringsgebyr og dermed er det ikke gitt, at lånet med den beste renten, alltid vil være det billigste totalt sett. Se også på antall år for nedbetalingstid og om dette vil endre den totale nedbetalingssummen.