Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er såkalte usikrede lån. Det betyr at du kan få lån uten å stille noe i pant for lånesummen. Denne typen lån har virkelig tatt av i Norge, og tilbudene er mange. Derfor skal en alltid sammenligne forbrukslån før man velger å ta opp et. Det er en del ting en da bør ha i mente.

Flere tilbud

Når man skal sammenligne forbrukslån er det en viktig faktor; å ha noe å sammenligne. Helst så mange forbrukslån som mulig. Det er da du har en mulighet til å finne det beste lånet for deg. Derfor bør du faktisk søke hos flere banker, for så deretter slå til på et av tilbudene. Dette kan du gjøre på egen hånd, og sende inn en og en søknad til forskjellige banker. En annen måte å gjøre dette på er å benytte en finansagent (låneagent). Da sender du inn en søknad, som låneagenten sender videre til flere banker. I retur får du en rekke tilbud, og kan bestemme deg da for hvilken bank du vil benytte.

Hva skal man sammenligne

Det er flere ting du skal se på når du sammenligner forbrukslån. Et forbrukslån skal passe din økonomi, og dermed må både rentenivå og nedbetalingsplan passe din lommebok. Det som er mest interessant er rentenivået. Her skal du se på hvilken effektiv rente som tilbys. Effektiv rente inkluderer alle gebyrer, gjennom hele lånets løpetid. Låneeksempler, som her hos oss, er kun ment som en pekepinn på hvilken rente en kan forvente. Den endelige rentesatsen får du først når du mottar et lånetilbud. Dette da renten settes etter at du er blitt kredittsjekket. Den settes faktisk individuelt for hver enkelt søker.