Forbrukslån
Forbrukslån

Har du samlet deg opp flere små lån gjennom kredittkort og forbrukslån kan det være både vanskelig og dyrt å betale ned på disse hver eneste måned. Jo flere lån man har, jo vanskilegere er det å holde oversikten, og jo lettere er det å glemme en avbetaling og dermed måtte betale enda mer i renter og gebyrer neste gang.

Samle all gjeld i et forbrukslån

Det kan virke rart å ta opp et nytt lån for å finansiere andre lån, men sannheten er at det faktisk lønner seg ganske ofte å ta opp et større forbrukslån for å samle annen gjeld. Årsaken til dette er at jo flere lån du har, jo mer betaler du i gebyrer hver eneste måned. De ulike lånene har kanskje også forskjellig rente, og noen av de mindre lånene har ofte en unødvendig høy rentekostnad som gjør at du betaler mer enn det du må. Ved å samle alle smålån i ett større lån, vil du ikke bare få muligheten til bedre rentebetingelser, men også lavere månedlige kostnader, og dermed bedre kontroll på lånene og raskere nedbetalingstid.

Snakk med banken om refinansiering

De fleste banker som tilbyr forbrukslån hjelper deg gjerne med refinansiering av andre lån. Tar du kontakt med banken og forteller at du ønsker hjelp til refinansiering, vil de ofte kunne hjelpe deg selv om du kanskje har betalingsanmerkninger på de tidligere lånene. De vil også kunne gi deg en bedre rente enn mange små kredittkort og smålån kan tilby, siden du samler alt lånet ditt hos dem. Både OPP Finans og Bank Norwegian har lånegrenser på kr 500 000 og tilbyr hjelp og veiledning til refinansiering av smålån. Det vil også være lurt å samle sammen alle dine siste fakturaer, slik at du har en oversikt over alle lånene dine før du søker om refinansiering.