Forbrukslån
Forbrukslån

Har du tatt opp litt for mange lån, og vært litt for ivrig på akkurat den fronten? Da kan det virke som om det vil være vanskelig å komme seg ut av problemene, spesielt dersom gjelden er i form av dyre smålån og kredittkortgjeld. Men løsningen er faktisk rett foran snuten på deg – og den er i form av et forbrukslån.

Samle all gjelden

Det høres kanskje rart ut å ta opp et nytt forbrukslån for å bli kvitt gjeld, men det har sin naturlige forklaring. For dersom man betaler renter til ulike kreditorer, så vil kostnaden bli langt større enn dersom man bare har en kreditor å forholde seg til. Dessuten er smålån og kredittkort langt dyrere enn et godt forbrukslån.

Derfor vil det lønne seg å søke om et nytt forbrukslån som man bruker på å betale ned den gjelden man har fra før av. Mange nordmenn betaler en snittrente på rundt 25% eller høyere for slik gjeld, og vil følgelig spare mye penger med et nytt lån og en ny rente på 15%.

Hvem kan refinansiere?

Så lenge du tar tak i problemene før det har gått for langt, så er det ikke noe problem å refinansiere. Fikk du låne i første omgang så får du også tatt opp et forbrukslån nå. Unntaket er dersom du har fått betalingsanmerkninger eller inkasso, for da er det ofte for sent. Ta tak i problemene tidlig!